Ajankohtaista - 30.12.2023

[ RSS ] RSS-syöte


Loppuvuoden kalustopäivityksiä

30.12.2023

Olemme täydentäneet ja uusineet äänentoisto- ja videokalustoamme laajamittaisesti vuoden 2023 lopulla.

Broadcast-tason videomiksausta ja prosessointitehoa laajoille projisoinneille ja LED-screeneille


Laajempia monikameratoteutuksia palvelemaan täydensimme kalustoamme Blackmagic Designin ATEM 2M/E Advanced Panel -ohjauspaneelilla ja ATEM Constellation -videomikserillä.

Suurikokoisella paneelilla yksi teknikko pystyy hallitsemaan helposti esim. pää- ja sivuscreenejä yhtäaikaisesti tai leikkaamaan livestreamia ja valitsemaan screenillä näytettävää kuvalähdettä.

ATEM Constellationissa on 40 skaalaavaa 3G-SDI sisääntuloa ja 24 3G-SDI-lähtöä joten liitännät eivät varmasti lopu kesken. Monikameratuotannoissa järjestelmää täydentää omaa tuotantoamme oleva langaton tallyvalojärjestelmä jolla esiintyjät ja kamerateknikot saavat tiedon sekä lähetyksessä olevasta että seuraavana vuorossa olevasta kamerasta.Green Hippo Hippotizer Taiga -mediaservereillä voidaan ajaa jopa kolmea 4K-lähtöä reaaliajassa tai jopa kuutta lähtöä matalammilla resoluutioilla joten niillä voidaan toteuttaa hyvin laajoja screen-kokonaisuuksia.

Mediaserveriä voidaan ohjata joko PC:llä tai erityisesti visuaalien nopeaa reagointia ja soveltamista vaativissa tapahtumissa Chamsys MagicQ MQ500 Stadium -valo-ohjaimella. Hippotizer Taiga sisältää myös työkalun toteutuksen ennakkovisualisointiin jolloin ohjelmointeja voidaan tehdä jo ennen tapahtumapaikalle siirtymistä.

Olemme uudistaneet myös sekä PTZ- että tuotantokamerakalustoa kautta linjan entistä paremman kuvanlaadun takaamiseksi.

Langattomassa kuvansiirrossa siirryimme käyttämään ensisijaisesti COFDM-mikroaaltolinkkejä. Yksinomaan tähän käyttöön varatut, luvanvaraiset taajuudet ja tämän myötä myös suuremmat lähetystehot takaavat häiriöttömän ja viiveettömän kuvansiirron esim. steadicam-kameralta. Myös kantamat ovat tällä tekniikalla pidempiä mikä taas mahdollistaa kameralle laajemman liikkumisalueen.

Siirryimme suurempien tapahtumien äänentoistossa line array -aikaan hankkimalla dBTechnologiesin DVA -PA-järjestelmän joka koostuu tällä hetkellä T8-kaiuttimista sekä S1518N -subwoofereista. Järjestelmä soveltuu erinomaisesti niin ripustettavaksi kuin pinottavaksikin ja se skaalautuu helposti pienen lavan PA:sta suurten konserttilavojen tarpeisiin.

Järjestelmä on helposti konfiguroitavissa ja monitoroitavissa RDnet -verkon kautta ja dBTechnologies Composer -ohjelmalla voidaan luoda etukäteissimulaatio äänentoiston kattavuudesta jolloin linjasäteilijä-PA:n monimutkaiset säädöt on helppo saada suoraan kohdilleen.


Kaikki tarvitsemasi tapahtumatekniikka samalta toimittajalta

Tapahtumatekniikan kilpailuttaminen ja tilaaminen usealta eri toimijalta on aikaavievää ja kallista. Meiltä saat kaikki tarvitsemasi tapahtumatekniikka-alan palvelut kuten valaistuksen, äänentoiston, kuvatekniikan ja esiintymislavat yhtenä, tarpeisiisi räätälöitynä pakettina. Kerro meille tapahtumasi tarpeista lyhyellä tarjouspyyntölomakkeellamme niin teemme tarjouksen tilaisuutesi teknisestä toteutuksesta!
< < Takaisin uutisotsikoihin